Lietuvos anesteziologų reanimatologų draugija kviečia tapti nacionaliniais Lietuvos anesteziologų reanimatologų rezidentų atstovais (National Trainee Respresentative (NTR)) Europos Anesteziologų Draugijoje (angl. European Society of Anaesthesiology (ESA)).

Kas yra ir ką veikia nacionalinis rezidentų atstovas draugijoje?

Pagrindinė atstovo misija yra palaikyti ryšį su kolegomis iš Europos, aktyviai dalyvaujant kasmetiniuose atstovų susitikimuose Euroanestezijos kongresų metu, išsakant sunkumus ir džiaugsmus, su kuriais susiduria anesteziologijos ir reanimatologijos rezidentai Lietuvos ligoninėse ir universitetuose. Kitu laiku yra rengiamos videokonferencijos ir konferenciniai skambučiai internetu, kurių metu aptariami einamieji klausimai metų eigoje.

Kas gali tapti rezidentų atstovu draugijoje?

Nacionaliniu rezidentų atstovu gali tapti bet kuris 1-3 metų anesteziologijos ir reanimatologijos rezidentas, LARD narys (kartu ir asocijuotas ar tikrasis ESA narys), norintis susipažinti su kolegomis iš visos Europos ir atstovauti Lietuvos rezidentų interesus. Būtinos geros anglų kalbos žinios ir gebėjimas sklandžiai reikšti savo mintis.

Kas laukia naujojo nacionalinio atstovo?

Dalyvavimas ESA rezidentų komiteto veikoje žada neįkainojamos tarptautinės patirties ir komunikacijos įgūdžių. Užmegztos naujos pažintys ir naudingi kontaktai visoje Europoje neabejotinai pravers ateityje. Taip pat, tai puiki galimybė neužsidaryti tarp keturių operacinės ar reanimacijos sienų ir realizuoti save tarptautinėse veiklose. Lietuvos rezidentų atstovavimas neužima daug laisvo laiko ir neapkrauna papildomomis atsakomybėmis, bet yra smagi ir įdomi patirtis. Kita vertus, yra visos galimybės investuojant daugiau savo iniciatyvos ir laiko užsiimti reikšminga veikla ESA ribose ir ne tik.

Lietuvos anesteziologų ir reanimatologų draugija kompensuos nacionalinio atstovo kelionės ir apgyvendinimo išlaidas, keliaujant į atstovų susitikimą Euroanestezijos kongreso metu.

Ką daryti, norint tapti Lietuvos nacionaliniu rezidentų atstovu?

Visi, norintieji tapti nacionaliniais atstovais, turėtų atsiųsti trumpus (3-5 min) motyvacinius video anglų kalba su prisitatymu ir trumpu pasisakymu, kodėl norite atstovauti savo kolegas ESA draugijoje. Filmuotą medžiagą peržiūrės ir atstovą išrinks rinkimų komisija:

  • 2 paskutiniųjų metų rezidentai LARD nariai iš Vilniaus
  • 2 paskutiniųjų metų rezidentai LARD nariai iš Kauno
  • LARD Tarybos narys, jaunųjų gydytojų atstovas
  • Buvęs nacionalinis Lietuvos rezidentų atstovas Europos Anesteziologų Draugijoje

Video lauksime iki sausio 27 dienos 23:59 val., el.paštu: jauniejigydytojai@anest-rean.lt.

Rezultatai bus paskelbti ir išrinktasis atstovas informuotas iki vasario 10 dienos.

Daugiau informacijos: buvusi Lietuvos rezidentų atstovė Europos Anesteziologų Draugijoje Vilma Traškaitė (el.paštas traskaitevilma@gmail.com).